Γνωρίστε τον σχεδιαστή - Keisha Leon

Η Keisha Leon είναι μια σύγχρονη σχεδιάστρια, περήφανη Waanyi, Kalkadoon και Κινέζα και μια ιδιοκτήτρια επιχείρησης που δημιουργεί μοναδικά σχέδια που συνδέονται με το δικό της ταξίδι πλοηγώντας την πολιτιστική της ταυτότητα και τις προσωπικές της εμπειρίες.  

Όταν η Keisha συνδέθηκε με τη Modibodi για να συζητήσουμε για τη δημιουργία μιας εκτύπωσης Limited Edition νιιώσαμε μια άμεση συνέργεια λόγω της επιχειρηματικής της φύσης, της επιθυμίας της να μιλήσει ανοιχτά και να σπάσει ταμπού γύρω από κοινωνικά ζητήματα, την υγεία των γυναικών και τη φτώχεια περιόδου και φυσικά το τεράστιο δημιουργικό της ταλέντο.    

Πείτε μας για το Leon Design 

Ξεκίνησα το Leon Design γιατί ήθελα να βγω έξω και να βρω την απελευθέρωση δουλεύοντας για τον εαυτό μου και περαιτέρω υπηρεσίες σε κοινωνικούς χώρους, καθώς και στην εξερεύνηση της δικής μου ταυτότητας και διαδικασίας.

Μπορείτε να μοιραστείτε την ιστορία πίσω από τα σχέδια που έχετε δημιουργήσει για το Modibodi; 

Όταν δημιουργούσα τα σχέδια, αρχικά αντανακλούσαν το πώς ένιωθα προσωπικά εκείνη την εποχή, καθώς και τις σκέψεις μου γύρω από τα κοινωνικά εμπόδια για την υγεία των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της φτώχειας περιόδου.

Τα σχέδια αντικατοπτρίζουν το δικό μου ταξίδι σε μια εποχή που προσπαθούσα να μείνω έγκυος και να μάθω να κατανοώ καλύτερα το σώμα μου και τον εμμηνορροϊκό μου κύκλο.

Αφορά το ταξίδι μου, το να είμαι γυναίκα, να έρθω σε επαφή με τον κύκλο μου και τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα καθώς βρίσκεσαι στο δικό σου ταξίδι.    

Θέλω να αμφισβητήσω τους κανόνες, τις δομές και τα εμπόδια στην ιδιοκτησία του σώματός μας, να ανακτήσω αυτήν την ιδιοκτησία, να έχω δυνατή φωνή και να χρησιμοποιήσω θετική ενέργεια για να αλλάξω τον κόσμο.  

ΔΥΝΑΜΗ

Αυτός ο σχεδιασμός έχει να κάνει με το να μιλήσει ανοιχτά για να δημιουργήσει αλλαγή και να προσφέρει μια πλατφόρμα για να δώσει δύναμη στις φωνές των γυναικών που έχουν περιθωριοποιηθεί, υποτιμηθεί, υποτιμηθεί ή φιμωθεί.

ΤΑΞΙΔΙ

Τα τρία χρώματα σε αυτό το σχέδιο αντιπροσωπεύουν τη μοναδική σύνδεση κάθε ατόμου με το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα του. και πώς αυτές οι συνδέσεις είναι διαφορετικές για τον καθένα και εξελίσσονται συνεχώς. Κανένα εμμηνορροϊκό ταξίδι δεν είναι το ίδιο και ορίζουμε και επαναπροσδιορίζουμε τι σημαίνουν αυτές οι εμπειρίες για εμάς. Οι εμπειρίες μας μας ενώνουν δίνοντάς μας δύναμη στην πορεία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη λειτουργία της δικής σας εταιρείας; 

Όταν διευθύνετε τη δική σας εταιρεία ανοίγετε τον εαυτό σας με διαφορετικό τρόπο. Το «γιατί;» που το κάνετε είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα. Στέκομαι σταθερά στις αξίες μου και φροντίζω να είναι ριζωμένες στη διαδικασία και στα αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν σκοπό, να μπαίνεις σε έναν κλάδο και να τον αφήνεις καλύτερα από ό,τι τον βρήκες. Το να διευθύνω μια επιχείρηση είναι καινούργιο για μένα και μαθαίνω συνεχώς στην πορεία, αλλά είναι επίσης πολύ ικανοποιητικό να μπορείς να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου και να παίρνεις τον έλεγχο του ταξιδιού σου. Το να ανοίξεις τον εαυτό σου, να είσαι ευάλωτος και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να πάρει ρίσκα και να βουτήξει στο άγνωστο είναι αυτό που βρήκα το πιο δύσκολο μέρος της λειτουργίας της δικής μου επιχείρησης. αλλά και ό,τι είναι απαραίτητο για να προχωρήσουμε.

Ελπίζω πραγματικά να έχω αντίκτυπο στον κλάδο μου, υποστηρίζοντας την κοινωνική αλλαγή και πράττοντάς το με τρόπο που να μην επηρεάζει τα προβλήματα του κλάδου ή να διαιωνίζει τα προβλήματα περαιτέρω.

Γιατί πιστεύετε ότι το Modibodi και το Leon Design ταιριάζουν;  

Πιστεύω ότι τόσο η Modibodi και η Leon Design ευθυγραμμίζονται επειδή και οι δύο μας ενδιαφέρει η υγεία των γυναικών και είμαστε και οι δύο επιχειρήσεις που διευθύνονται από γυναίκες που διερευνούν κοινωνικά ζητήματα και αναζητούν τρόπους να έχουν αντίκτυπο. Πάντα ένιωθα συνδεδεμένος με αυτό που αντιπροσωπεύει το Modibodi και φορούσα πάντα το προϊόν γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για την υγεία των γυναικών, να ανοίγουμε θέματα ταμπού και να δημιουργούμε συζητήσεις και να έχουμε μια θετική αφήγηση για την υγεία και το σώμα μας.  

Τι συμβουλή θα δίνατε σε ανερχόμενους σχεδιαστές;  

Η συμβουλή μου είναι να γιορτάσετε τις διαφορές σας, να δημιουργήσετε μια καλή κοινότητα υποστήριξης γύρω σας και να κατανοήσετε το «γιατί» σας, να ξέρετε γιατί το κάνετε αυτό και τι είδους αντίκτυπο θέλετε να έχετε. Έτσι προσεγγίζω την επιχείρησή μου και είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσω το ταξίδι όπου κι αν σας βγάλει.

Μπορείτε να μας πείτε για το ιστορικό σας ως Waanyi, Kalkadoo και Κινέζας;  

Το υπόβαθρό μου είναι Waanyi, Kalkadoo, Κινέζος και η μητέρα μου είναι Καυκάσια. Μεγάλωσα στο Country στο όρος Isa (Kalkadoon). Η πολιτιστική μου ταυτότητα έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στην ανατροφή μου, στο ταξίδι μου, στο πώς προσεγγίζω τα σχέδια και στο πώς αυτό συνδέεται με τους ανθρώπους. Επιστρέφω σπίτι για να συνεχίσω αυτή τη σύνδεση, να γειωθώ και να συνδεθώ με αυτό που είμαι και την οικογένειά μου.

Πώς ο σχεδιασμός βοηθά στην επικοινωνία περίπλοκων ζητημάτων ή παρέχει φωνή σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων; 

Ως οπτική γλώσσα για την κοινωνία, πιστεύω ότι ο σχεδιασμός και οι δημιουργικές βιομηχανίες διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στην προώθηση της αλλαγής και της προόδου. Η οπτική επικοινωνία βοηθά να σπάσουν τα εμπόδια, να ενημερώσουν τους ανθρώπους και να τους φέρουν κοντά. Ταυτόχρονα, οι δημιουργικές βιομηχανίες μπορούν επίσης να διαδραματίσουν ρόλο στο να μην κάνουν αρκετά ή στη διαιώνιση προβλημάτων, επομένως πιστεύω ότι είναι πραγματικά σημαντικό για τα δημιουργικά να έχουν μια πλατφόρμα για να πουν τη δική τους ιστορία και να γράφουν νέες αφηγήσεις και να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά.  

Είναι σημαντικό για τα δημιουργικά να έχουν και οι δύο τη δική τους πλατφόρμα για να πουν την προσωπική τους ιστορία, καθώς και να ακούν διαφορετικές φωνές στον κλάδο και να λένε τις αφηγήσεις άλλων, προκειμένου να συνδέουν τους ανθρώπους με τον κόσμο γύρω τους.  

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σας. Ποιες αξίες θέλετε να ενσταλάξετε στο παιδί σας;  

Οι πιο βασικές αξίες που πρέπει να ενσταλάξουμε είναι η ενσυναίσθηση, η συμπόνια και η καλοσύνη. Θέλω το παιδί μου να ξέρει ποιοι είναι, ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. και να ξέρουν ότι είναι πάντα αγαπημένοι.