Ποιος σε εμπνέει;

Ο Modibodi λατρεύει να εργάζεται δίπλα σε εμπνευσμένους ακτιβιστές που προκαλούν το σύστημα και δημιουργούν αλλαγές στις κοινότητές τους και στον κόσμο. ,

Η Lauren Ritchie είναι 19χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, συγγραφέας, οικοδεσπότης podcast και τριτοετής φοιτήτρια από τις Μπαχάμες που σπουδάζει Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι η δημιουργός του The Eco Gal, μιας ψηφιακής πλατφόρμας που εκπαιδεύει για την παγκόσμια κλιματική δικαιοσύνη, προωθεί τη διατομεακή δράση για το κλίμα και επιδιώκει να κάνει τη βιώσιμη ζωή πιο προσιτή και χωρίς αποκλεισμούς, ενισχύοντας τις φωνές των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων. Είναι επίσης συγγραφέας και υπεύθυνος στρατηγικής περιεχομένου για το Brown Girl Green, Youth Ambassador for Plastic Pollution Coalition, Ambassador for the Global Wildlife Conversation και συν-οικοδεσπότης του podcast Black Girl Blueprint, μια πλατφόρμα για να επικεντρωθούν οι φωνές και να γιορταστεί η επιτεύγματα νεαρών μαύρων γυναικών σε μια τεράστια ποικιλία πεδίων.

Καταφέραμε να αφιερώσουμε 5 λεπτά ανάμεσα στο πολύ φορτωμένο πρόγραμμά της για να της κάνουμε μερικές ερωτήσεις στο ταξίδι της, να πάρουμε μερικές συμβουλές βιωσιμότητας και να μάθουμε ποιος και τι την εμπνέει.

Ποιος/τι σας ενέπνευσε να επικεντρωθείτε στο περιβάλλον;  

Αν και το επίκεντρο της δουλειάς μου βρίσκεται στην προώθηση των παγκόσμιων κλιματικών ζητημάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης , η αιτία που με απασχολεί περισσότερο, και είναι ειλικρινά ο λόγος που είμαι τόσο παθιασμένος με αυτά τα ζητήματα σήμερα, είναι η προστασία του νησιού μου και της χώρας μου γενικότερα. Το νησί Grand Bahama έχει υποστεί το κύριο βάρος των κλιματικών επιπτώσεων με τη μορφή ακραίων φυσικών καταστροφών τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θα συνεχίσει να είναι επιρρεπές στις κλιματικές αλλαγές για πολλά επόμενα χρόνια χωρίς τους πόρους για την κατάλληλη προσαρμογή. Ο λόγος για τον οποίο εγώ, και τόσοι άλλοι έγχρωμοι περιβαλλοντολόγοι , συνεχίζουμε να διώχνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας σε ένα πεδίο που συχνά νιώθουμε ότι δεν φτιάχτηκε για τις φωνές και τις ιστορίες μας είναι ότι παλεύουμε για τις κοινότητές μας και τους αγαπημένους μας. Για πολλούς από εμάς, η υπαρξιακή απειλή που θέτει η συνεχιζόμενη κλιματική έκτακτη ανάγκη δεν είναι απλώς μια μακρινή απειλή ή μια φήμη επικείμενης καταστροφής - είναι ήδη εδώ.  

Ήσασταν μια βιώσιμη οικογένεια μεγαλώνοντας;  

Σίγουρα με τον δικό μας τρόπο! Η οικογένειά μου σίγουρα δεν θα θεωρούσε ποτέ το να γίνω vegan ή χορτοφάγος ως μέσο για να ζήσω έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, αλλά με έμαθαν από πολύ νωρίς να μην είμαι σπάταλη (κάτι που νομίζω ότι ήταν σίγουρα χρήσιμο για να διαμορφώσω την ιδέα μου για έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής! ) Μεγάλωσα χρησιμοποιώντας ξανά πολλά δοχεία Tupperware και πλαστικές σακούλες, καθώς και επισκεπτόμενος τακτικά το φυσικό περιβάλλον! Ο μπαμπάς μου πάντα με ενθάρρυνε να κάνω κηπουρική μαζί του και ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα να «ζήσει από τη γη». Ήταν πολύ εμπνευσμένο και σίγουρα επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τη βιωσιμότητα τώρα.  

Ποιες μεγάλες/μικρές αλλαγές έχετε κάνει για να είστε πιο βιώσιμοι στη ζωή σας;  

Ο μεγαλύτερος τρόπος για να ενσωματώσω τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά μου είναι να προσέχω την κατανάλωση και την παραγωγή απορριμμάτων. Η ηθική αγορά, η χρήση σκευών από μπαμπού και η χορτοφαγία είναι όλα υπέροχα, αλλά δεν είναι πάντα προσβάσιμα όταν επιστρέφω στο σπίτι στις Μπαχάμες. Εξαιτίας αυτού, προσπαθώ να είμαι βιώσιμος, προσέχοντας εξαιρετικά μικρά πράγματα που μερικοί άνθρωποι μπορεί συχνά να παραβλέπουν. Προσπαθώ να φροντίζω πάντα να σβήνω τα φώτα και τα ηλεκτρονικά όταν δεν είμαι στο δωμάτιο και να κλείνω το ντους όταν λούζω τα μαλλιά μου ή τον νεροχύτη ενώ βουρτσίζω τα δόντια μου! Σίγουρα προσπαθώ να αποφύγω τη σπατάλη με κάθε κόστος και συνιστώ αυτές τις συμβουλές σε οποιονδήποτε προσπαθεί να ασκήσει βιωσιμότητα με προϋπολογισμό ή χωρίς πρόσβαση σε βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις μηδενικών αποβλήτων!  

Το περιβάλλον ήταν πάντα μεγάλο μέρος της ζωής σας;  

Απολύτως! Η παραλία είναι το χαρούμενο μέρος μου και μου αρέσει να περνάω χρόνο στη φύση από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Ακόμη και εκτός από τον χρόνο που περνούσα στην ύπαιθρο, η γεωγραφία ήταν το αγαπημένο μου μάθημα στο γυμνάσιο , έτσι πάντα έβρισκα ευχαρίστηση να εξερευνώ και να μαθαίνω περισσότερα για το φυσικό περιβάλλον μέσα στον ακαδημαϊκό χώρο.  

Ποιες συμβουλές μπορείτε να δώσετε στην κοινότητά σας για να βοηθήσετε να γίνουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή;  

Η μεγαλύτερη παρανόηση για τη βιωσιμότητα είναι ότι πρέπει να είσαι τέλειος όλη την ώρα! Εάν αυτό που σας εμποδίζει να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς τη βιώσιμη ζωή είναι το γεγονός ότι αισθάνεστε ότι δεν θα μπορείτε να δεσμευτείτε πλήρως ή ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε ακόμα, αυτό είναι απολύτως εντάξει και ισχύει ! Υπάρχει σίγουρα ένα στερεότυπο ότι η κοινότητα της βιωσιμότητας είναι πολύ επικριτική, κάτι που σε κάποιο βαθμό μπορεί να είναι πολύ αληθινό, αλλά νομίζω ότι το να κάνεις το καλύτερο δυνατό και να κάνεις όποιες αλλαγές μπορείς είναι αρκετά καλό! Είμαι σίγουρα ένας τεράστιος υπέρμαχος του συμβιβασμού και πάντα λέω σε άτομα που αρχίζουν να ζουν περισσότερο βιώσιμα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν τους τομείς που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να εγκαταλείψουν και να εργαστούν σε άλλους τομείς της ζωής τους! Η αλλαγή είναι αλλαγή και η βιωσιμότητα έχει να κάνει με το να βοηθάμε τον πλανήτη και τους ανθρώπους να ξεπεράσουν την τελειότητα!  

Θα σκεφτόσασταν να συνεργαστείτε με επωνυμίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες βιωσιμότητας σας; Είναι αυτό σημαντικό για εσάς;  

Συνεργασία με επωνυμίες που ευθυγραμμίζονται με το δικό μου αξίες βιωσιμότητας είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα και φροντίζω πάντα να κάνω ερωτήσεις σχετικά με σχέδια βιωσιμότητας στις συναντήσεις, ειδικά σχετικά με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη βιωσιμότητα, καθώς πολλές "βιώσιμες" επωνυμίες τείνουν να εστιάζουν μόνο στην περιβαλλοντική πτυχή της κλιματικής δικαιοσύνης. Τούτου λεχθέντος, αναγνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένες επωνυμίες που ήταν λιγότερο βιώσιμες στο παρελθόν και εργάζονται ειλικρινά προς την προσπάθεια βελτίωσης (η λέξη-κλειδί είναι γνήσια, επειδή πολλές επωνυμίες απλώς κάνουν "πράσινη πλύση"). Έχοντας αυτό κατά νου, μερικές φορές δεν θα τους απορρίψω αμέσως και θα τους δώσω την ευκαιρία να είναι διαφανείς με τα σχέδιά τους προς τα εμπρός και μερικές φορές ακόμη και να συνεργαστώ μαζί τους σε συμβουλευτική βάση για να διασφαλίσω ότι θα παραμείνουν σωστά μονοπάτι.