Τιάρα Σίλβα

Στο modibodi,το μέλλον του πλανήτη είναι σημαντικό για εμάς.  Μας δέσμευση Το να γίνουμε ακόμα πιο βιώσιμοι – και να σας βοηθήσουμε να το κάνετε κι εσείς – είναι δικό μας νούμερο ένα προτεραιότητα. 

Στη διάρκεια Ιανουάριος, κάναμε προφίλ ακτιβιστές από όλο τον κόσμο που μας εμπνέουν για να κάνετε καλύτερα, και μάθεμιλώντας για τις εμπειρίες τους εκστρατεία για έναν καλύτερο πλανήτη. 

Αυτή την εβδομάδα ακούμε από την Tiara ντε Σίλβα, ένα 19χρονος Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ψυχική υγεία και το κλίμα της Σρι Λάνκα που σπουδάζει αυτή τη στιγμή Ππολιτική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας. Πρόσφατα ξεκίνησε το ρόλο της ως Πρέσβειρα Νεολαίας για το «Reach Out Australia». 

Ποιος/τι σας ενέπνευσε να επικεντρωθείτε στο περιβάλλον;  

Εμπνεύστηκα μετά τη συνεργασία μου με την Greenpeace International τον Σεπτέμβριο του 2019 για το Climate Strike, όπου Γνώρισα ανθρώπους που ήταν παθιασμένοι με τη σημασία της εφαρμογής αλλαγών στην καθημερινή τους ζωή. είμαι και εγώ μέσαμικρόπειρατικά από περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένος μάρκες όπως modibodi, που με βοηθούν να γίνω πιο οικολογικός στην καθημερινή μου ζωή.   

Ήσασταν μια βιώσιμη οικογένεια μεγαλώνοντας; 

- Ως 5μελής οικογένεια, η βιωσιμότητα έγινε σταδιακά προτεραιότητα στην οικογένειά μου καθώς μεγάλωνα.  

Ποιες μεγάλες/μικρές αλλαγές έχετε κάνει για να είστε πιο βιώσιμοι στη ζωή σας; 

Τρώγοντας λιγότερο κρέας και επενδύοντας σε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που παράγουν λιγότερα απόβλητα, όπως επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες και modibodi εσώρουχα. 

Το περιβάλλον ήταν πάντα μεγάλο μέρος της ζωής σας; 

Πάντα μου άρεσε το περιβάλλον και καθώς μεγάλωνα πάνω Έχω συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις συνέπειες των πράξεών μας και πώς η συμπεριφορά μας συμβάλλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Ως παιδί, μου άρεσε να επισκέπτομαι τη Σρι Λάνκα, όπου γεννήθηκαν οι γονείς μου, και σύνδεση με το καταπράσινο τοπίο της χώρας και το παραλίες του HikkaduwaΕίμαι ευγνώμων που έμαθα για τη σημασία του περιβάλλοντος, όχι μόνο στη Σρι Λάνκα ή την Αυστραλία, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα.  

Ποιες συμβουλές μπορείτε να δώσετε στην κοινότητά σας για να βοηθήσετε να γίνουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή; 

Υπάρχουν πολλές μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι ή στην κοινότητά σας για να ξεκινήσετε την αλλαγή. Μία από τις κύριες συμβουλές μου θα ήταν να ΔΟΚΙΜΑΣΩ και να κόψω τα πλαστικά. Πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις σωστά; Πλαστική ύλη φαίνεται να έχει βρει το δρόμο του σε κάθε πτυχή της ζωής μας, και μερικές φορές φαίνεται απλά τόσο βολικό. Για να μειώσω την κατανάλωση πλαστικών και να παρακολουθώ τις διατροφικές μου συνήθειες, άρχισα να παίρνω πάνινες σακούλες όπου κι αν πάω, να τρώω λιγότερο κρέας και να αγοράζω λιγότερο εμφιαλωμένο νερό.  

Θα σκεφτόσασταν να συνεργαστείτε με επωνυμίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας; Είναι αυτό σημαντικό για εσάς; 

Όχι. Δεν θα το απολάμβανα ή θέλω να εργαστώ για μια επωνυμία που δεν συμμερίζεται τις αξίες μου.  

Στο modibodiσεΠιστεύω ότι οι ενέργειες που θα αναλάβουμε τα επόμενα λίγα χρόνια είναι κρίσιμες. Όταν μόλις 100.000 Ανθρωποι  σεμε Μπράγματιμόνοι από την αρχή του εμμηνορροϊκού τους κύκλου, θα αποτρέψει 11 δισεκατομμύρια προϊόντα υγιεινής μιας χρήσης από το να καταλήξουν στις χωματερές.  Βοήθησέ μας προς την βοηθήστε το πλανήτης και επιλέξτε την επαναχρησιμοποίηση.