Τόμας Χάινι

Φέτος η Modibodi δεσμεύεται να βρει περισσότερους τρόπους για να σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε πιο βιώσιμες επιλογές αποφεύγοντας τα επιβλαβή προϊόντα μιας χρήσης και περισσότερη άνεση για την καθημερινότητά σας. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Πιο καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση των διαρροών ή του ιδρώτα σας. Αξίζει να το γιορτάσουμε!

Συνεργαζόμαστε με όμοιες εταιρείες και άτομα που μας εμπνέουν να γίνουμε καλύτεροι.

Ο Thomas Hiney είναι ο συνιδρυτής της Sunbutter. Ένα φιλικό προς το περιβάλλον αντηλιακό που χρησιμοποιεί μια φόρμουλα που διέθετε τον υψηλότερο δυνατό παράγοντα αντηλιακής προστασίας για τον τρόπο ζωής τους στην ύπαιθρο, SPF50, αλλά δεν επρόκειτο να θέσει σε κίνδυνο το δέρμα τους με σκληρές χημικές ουσίες ή να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή και τα κοράλλια.

Ρωτήσαμε τον Thomas μερικά γρήγορα ερωτήματα για την εταιρεία του και τι τον ενέπνευσε να γίνει ο ακτιβιστής που είναι σήμερα.

Ποιος σας ενέπνευσε να επικεντρωθείτε στο περιβάλλον;     

Ο πλανήτης! Ήμουν τόσο τυχερός που ταξιδεύω και εργάζομαι για τη διατήρηση της άγριας ζωής και τα ταξίδια που είναι πάντα ενθαρρυντικό να προστατεύω αυτό που αγαπάς. Άνθρωποι όπως η Jane Goodall, η Sylvia Earle και ο Sir David είναι φυσικά τεράστιες εμπνεύσεις. Αλλά νομίζω ότι το να είσαι τόσο τυχερός που έχεις πάει σε τόσα πολλά μέρη, μερικά υπό απειλή και άλλα τώρα υπό εκπληκτική προστασία και ευημερία σε εμπνέει πραγματικά να βοηθήσεις όπως μπορείς.

Ήσασταν μια βιώσιμη οικογένεια μεγαλώνοντας;       

Σε κάποιο βαθμό ναι. Ο μπαμπάς μου ήταν μεγάλος λάτρης της ανακύκλωσης και έπλενε/στρίμωγε και τακτοποιούσε τα πάντα! και η μαμά μου μεγάλωσε / μαγείρεψε / έψησε ό,τι μπορούσε. Μεγάλωσα σε μια αγροτική πόλη στην Αγγλία και είχαμε υπέροχες φάρμες γύρω μας. Έτσι, το να μαζεύουμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά (και να τρώμε όπως πήγα) ήταν πάντα μια σούπερ διασκεδαστική δραστηριότητα. 


Ποιες μεγάλες/μικρές αλλαγές έχετε κάνει για να είστε πιο βιώσιμοι στη ζωή σας; 

Είμαστε πραγματικά τυχεροί που εκεί που ζούμε, έχουμε ένα υπέροχο κατάστημα χύδην τροφίμων και πύλες φάρμας. Έτσι, όλες οι αγορές μας γίνονται μέσω αυτών. Είναι διασκεδαστικό καθώς σημαίνει ότι τρώμε εποχιακά (είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω ντομάτες και μελιτζάνες!!!) και όλα χωρίς πλαστικό. Είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό καθώς κάνουμε τα ψώνια μας την ίδια μέρα και το προσωπικό είναι υπέροχο για μια κουβέντα! Κατά τη διάρκεια του COVID και οι δύο προσέφεραν παραδόσεις και εξακολουθούν να κάνουν - οπότε αν είμαστε πολύ απασχολημένοι στέλνουμε μια παραγγελία μέσω email και την παραδίδουν! Τόσο εύκολο! Έχουμε επίσης ένα μικρό πλαστικό δωρεάν κιτ στο αυτοκίνητό μας με κύπελλο και τσάντα για ψώνια έκτακτης ανάγκης - για κάθε περίπτωση.. Φέτος άρχισα επίσης να αγοράζω μεσημεριανό κάθε επιταγή για φιλανθρωπικούς σκοπούς, οπότε αντί να πάρω καφέ και πίτα μετά από ένα σερφ, περιμένω μέχρι το σπίτι και να δωρίσω τα χρήματα σε μερικές από τις αγαπημένες μου φιλανθρωπικές οργανώσεις.


Το περιβάλλον ήταν πάντα μεγάλο μέρος της ζωής σας;

Οπωσδήποτε, είχαμε καταπληκτική άγρια ζωή στον παιδικό μου κήπο (καλά σύμφωνα με τα αγγλικά πρότυπα ούτως ή άλλως) και τόσες πολλές διακοπές πέρασα για πεζοπορία, πισίνα σε βράχους και υπαίθριες δραστηριότητες. Πάντα είχε νόημα να το προσέχεις. Ως οικογένεια θα «κοιλιάζαμε» (όπως η τηλεοπτική σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου) και μαζεύαμε σκουπίδια καθώς πεζοπορούσαμε.


Ποιες συμβουλές μπορείτε να δώσετε στην κοινότητά σας για να βοηθήσετε να γίνουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή;

Νομίζω ότι το να ξεκινάς είναι ένα μεγάλο εμπόδιο. Γνωρίζουμε μερικούς ανθρώπους που έχουν αγοράσει κάθε πλαστικό προϊόν αντικατάστασης κάτω από τον ήλιο - αλλά πάντα τους ξεχνάνε. Απλώς βάλτε τον στόχο σας να θυμάστε ένα πράγμα - για παράδειγμα ένα κύπελλο ή μια επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα. Ένα άλλο πράγμα είναι να εμπλακούν, οι άνθρωποι θα εκπλαγούν πόσες φοβερές ομάδες υπάρχουν γύρω τους που καθαρίζουν παραλίες, ρυάκια, δάση ή προστατεύουν περιοχές της φύσης, φυτεύουν αυτοφυή βλάστηση. Και, είναι μια τόσο διασκεδαστική μέρα έξω!! 


Τα αντηλιακά μας κατασκευάζονται σε εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Αυστραλία.