Λόρα Γουέλς

Φέτος, οι δεσμεύσεις του Modibodi να είναι ακόμα πιο βιώσιμοι και να σας βοηθήσουν να είστε βιώσιμοι, είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας.

Θα παρουσιάσουμε ακτιβιστές από όλο τον κόσμο που μας εμπνέουν να κάνουμε καλύτερα και να μάθουμε για τα ταξίδια τους κάνοντας εκστρατεία για έναν καλύτερο πλανήτη.

Γνωρίστε τη Laura Wells!

Η Laura είναι περιβαλλοντολόγος, παρουσιάστρια και ένα από τα κορυφαία plus size μοντέλα της Αυστραλίας. Κάτοχος πτυχίων τόσο στη Βιολογία όσο και στη Νομική, προσόντα στα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και επί του παρόντος σπουδάζοντας Δίπλωμα Παραϊατρικής Επιστήμης. Το πάθος της Laura για το περιβάλλον, η αγάπη για τον ωκεανό και το ενδιαφέρον της για τη διευκόλυνση της δράσης για την κλιματική αλλαγή την οδήγησαν να γίνει θετικό πρότυπο, υπέρμαχος και πρεσβευτής της αλλαγής. 

Η Laura πιστεύει στη σημασία της εκπαίδευσης των ανθρώπων όχι μόνο για τα ζητήματα, αλλά και της εστίασης σε λύσεις, για να ενδυναμωθούν τα άτομα να δημιουργήσουν αλλαγές. Είτε αυτό αφορά την προσωπική τους σφαίρα γύρω από τη σχέση με το σώμα τους και το ποιοι είναι, είτε τον αντίκτυπο που έχουν οι πράξεις τους στο περιβάλλον. Η ενθάρρυνση της αλλαγής συμπεριφοράς μπορεί να διευκολύνει ταυτόχρονα βελτιώσεις στην υγεία του περιβάλλοντος και του ανθρώπου. 

«Το μέλλον δεν είναι κάτι που απλώς θα συμβεί, είναι κάτι που δημιουργούμε - ας δημιουργήσουμε ένα υγιές, βιώσιμο αριστούργημα για τις μελλοντικές γενιές» 

Ποιος σας ενέπνευσε να επικεντρωθείτε στο περιβάλλον; 

Εμπνέομαι συνεχώς από τους ανθρώπους γύρω μου που εργάζονται στη διατήρηση και από αυτούς που εργάζονται μελλοντική σκέψη 

Τείνω να περιβάλλω τον εαυτό μου με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με μου έτσι βομβαρδίζομαι συνεχώς από εξαιρετικές ιδέες και κοινοτική σκέψη.  

Θα οπωσδήποτε πω ότι ο David Attenborough, η Sylvia Earle και η Rachel Carson με ενέπνευσαν στα πρώτα χρόνια της ζωής μου και στις μέρες του πανεπιστημίου να δημιουργήσω αλλαγές. 

Ήσασταν μια βιώσιμη οικογένεια μεγαλώνοντας; 

Δεν θα έλεγα ότι η οικογένειά μου ήταν ιδιαίτερα βιώσιμη όταν μεγάλωνε. Συμμετείχαμε στην ανακύκλωση και είχαμε συνείδηση του νερού, κάτι που νιώθω ότι ήταν αρκετά τυπικό για τους καιρούς. Οι αρχές μου για τη βιωσιμότητα ήρθαν πραγματικά αργότερα στη ζωή μου, όταν έμαθα περισσότερα για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και πώς οι καθημερινές μας ενέργειες επηρεάζουν το μέλλον του πλανήτη μας. 

Ποιες μεγάλες/μικρές αλλαγές έχετε κάνει για να είστε πιο βιώσιμοι στη ζωή σας; 

Ξεκίνησα με μικρές αλλαγές όπως η περιορισμένη και η μείωση της χρήσης πλαστικού, η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφών μου και η εκπαίδευση του εαυτού μου σχετικά με το πού πήγαιναν τα απόβλητά μου και τις εκπομπές που δημιουργούσαν.  

Μόλις το κατάφερα, πέρασα σε μεγαλύτερες ιδέες, αλλά στην πραγματικότητα πιο εύκολο να προβώ σε ενέργειες, όπως η αλλαγή των λογαριασμών σου υπερ και των τραπεζικών μου λογαριασμών σε εταιρείες δεοντολογίας που δεν επενδύουν σε ορυκτά καύσιμα. Αυτό είναι κάτι που όλοι μπορούν να κάνουν αμέσως και να κάνουν τεράστια διαφορά στο μέλλον μας!  

Το περιβάλλον ήταν πάντα μεγάλο μέρος της ζωής σας; 

Μεγάλωσα περνώντας χρόνο σε εξωτερικούς χώρους στην παραλία και σε εθνικά πάρκα ως παιδί, και κατά τη διάρκεια του πανεπιστημίου μεγάλωσα πραγματικά την αγάπη μου για τον υποβρύχιο κόσμο. Το περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο ζωής και την ευτυχία μου. Περνάω χρόνο στη φύση για να αναγεννώμαι, να εξερευνώ και να μαθαίνω. Θα είναι πάντα μέρος της ζωής και της περιέργειάς μου και πηγή δημιουργικότητας.  

Ποιες συμβουλές μπορείτε να δώσετε στην κοινότητά σας για να βοηθήσετε να γίνουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή; 

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Αυτό είναι πρώτα και κύρια, κατανοήστε γιατί η πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών είναι σημαντική για εσάς και το μέλλον. Μόλις καταλάβετε, μπορείτε να ενεργήσετε με περισσότερη πρόθεση.  

Ξεκινήστε όμως από μικρά με εφικτούς στόχους. Μην κατακλύζετε τον εαυτό σας. Η αλλαγή συνηθειών και τρόπου ζωής είναι δύσκολη, αλλά απολύτως εφικτό. 

Θα σκεφτόσασταν να συνεργαστείτε με επωνυμίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες βιωσιμότητας σας; Είναι αυτό σημαντικό για εσάς; 

Εξετάζω τις μάρκες με τις οποίες συνεργάζομαι για να διασφαλίσω ότι έχουμε τις ίδιες αρχές και στόχους. Αυτό είναι σημαντικό για μένα για να διασφαλίσω ότι είμαστε Προστατεύοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας ένα ένα καλύτερο μέλλον για όλους.  

Ωστόσο, η συνεργασία με μεγάλες εταιρείες που μπορεί να μην είχαν καλές αρχές βιωσιμότητας στο παρελθόν, αλλά είναι πρόθυμες να αλλάξουν και είναι Το σοβαρό θέμα δεν είναι από το ραντάρ μου, καθώς για να επιβληθεί πραγματικά η αλλαγή προς όφελος του κλίματος μας απαιτεί να συμμετάσχουν οι μεγάλες εταιρείες.