Άλις Φόρεστ

Ο Modibodi λατρεύει να υποστηρίζει ομοϊδεάτες ανθρώπους!

Η Alice Forrest είναι μια θαλάσσια βιολόγος και οδηγός άγριας ζωής, με πάθος για τον φυσικό κόσμο και τα πλάσματα που τον κατοικούν. Ως ερευνήτρια αλλά και ως Divemaster & Freediver, πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη επικοινωνίας της επιστήμης καθώς και της εγγενούς αξίας του ωκεανού και του τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. Μάθετε γιατί επιλέγει να επαναχρησιμοποιηθεί με το Modibodi.

Ποιος/τι σας ενέπνευσε να επικεντρωθείτε στο περιβάλλον; 

Η μαγεία του ωκεανού και της άγριας ζωής γενικότερα. Το να μάθω για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας με απασχολούσε, αλλά μόνο όταν άρχισα να περνάω χρόνο σε άγρια μέρη άρχισα να συνειδητοποιώ τον προσωπικό μου αντίκτυπο. Ο εθελοντισμός με θαλάσσιες χελώνες άνοιξε τα μάτια μου στο πώς οι διατροφικές μου επιλογές (κονσέρβα τόνου ή εμφιαλωμένο νερό για παράδειγμα) θα μπορούσαν να βλάψουν άμεσα αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Οι καταδύσεις μου έδειξαν πώς το πλαστικό που χρησιμοποιούσα κάθε μέρα θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει να μπλέξει ένα τσιγκούνι. Βλέποντας κατάματα με τις φάλαινες φυσητήρες με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι το πιο σημαντικό κίνητρο για μένα ήταν να γίνω καλύτερο μέλος αυτού του πλανήτη, να συμμετάσχω στον καθαρισμό των ωκεανών και στην προστασία τους αντί να είμαι μέρος του προβλήματος. Τελικά, ένιωσα πόσο απίστευτα είναι αυτά τα πλάσματα που με έκανε να νοιάζομαι για το τι τους συνέβη και πώς θα μπορούσα να τα επηρεάσω και με έκανε να θέλω να προστατεύσω αυτό που αγαπούσα.

Ήσασταν μια βιώσιμη οικογένεια μεγαλώνοντας;

Όχι, δεν νομίζω ότι ήμασταν. Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη στη βόρεια NSW, χώρα που καλλιεργεί βαμβάκι. Ο τρόπος ζωής εκεί ήταν συχνά σκληρός λόγω της ξηρασίας και δεν νομίζω ότι είχα ιδέα για το πώς εμείς οι άνθρωποι θα μπορούσαμε να επηρεάσουμε τον πλανήτη. Ο μπαμπάς μου εργάζεται στη βιομηχανία της γεωργίας και δουλεύει πολύ με μεγάλους κατασκευαστές χημικών, και εμείς μεγαλώσαμε τρώγοντας κρέας για κάθε γεύμα. Το να είσαι περιβαλλοντολόγος θεωρούνταν αρνητική επιλογή, το να είσαι χίπης ή πρασινάδα και τελικά ήταν επίσης μια πολυτέλεια που δεν ήταν διαθέσιμη σε ανθρώπους που απλώς προσπαθούσαν να τα βγάλουν πέρα και να βάλουν φαγητό στο τραπέζι.

Ποιες μεγάλες/μικρές αλλαγές έχετε κάνει για να είστε πιο βιώσιμοι στη ζωή σας;

Για μένα, το να ξεκινήσω με μικρές αλλαγές στη ζωή μου ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσω τη γνώση της μαζικής εξαφάνισης, της κλιματικής αλλαγής, της πλαστικής ρύπανσης, της υπεραλίευσης και όλων των άλλων τρόπων με τους οποίους προκαλούμε κακό. Η ανάληψη δράσης ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αισθανθείς πιο αισιόδοξος. Έχοντας αυτό κατά νου, ξεκίνησα με αλλαγές όπως να αγοράσω ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι ποτού και ένα φλιτζάνι καφέ, να ψωνίσω σε καταστήματα χύδην και αγρότες για να αποφύγω τις πλαστικές συσκευασίες και να κόψω τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή μου. Συνολικά, προσπαθώ να σκέφτομαι τον αντίκτυπο των αποφάσεών μου και να επιλέγω επιλογές με πιο θετικό αντίκτυπο.

Από τότε, έχει γίνει κάπως σε μερικές τεράστιες αλλαγές - τώρα ζω σε ένα μικροσκοπικό σπίτι εκτός δικτύου που έχτισα με τον σύντροφό μου, φτιαγμένο με σε μεγάλο βαθμό ανακυκλωμένα υλικά. Έχουμε μια τουαλέτα κομποστοποίησης και χρησιμοποιούμε μόνο ηλιακή ενέργεια και νερό της βροχής (χωρίς ορυκτά καύσιμα). Τρώω μια φυτική διατροφή, χωρίς ζωικά προϊόντα (εκτός από μέλι από ντόπιες μέλισσες & αυγά από κοτόπουλα που έχουν διασωθεί από τους γείτονές μου) και αγοράζω τοπικά φρούτα και λαχανικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσπαθώ να μην αγοράζω τίποτα χωρίς να ξέρω από πού προέρχεται και πώς φτιάχτηκε, και τα περισσότερα ρούχα μου προέρχονται από ανταλλαγές ρούχων. Σε μερικούς ανθρώπους, αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο και σε άλλους μπορεί να μην αρκεί. Αλλά για μένα είναι σαν να κάνω ό,τι μπορώ - είμαι σε μια εξαιρετικά προνομιακή θέση να μπορώ να ζω με αυτόν τον τρόπο και ξέρω ότι αυτό δεν είναι για όλους, αλλά για μένα αυτός ο τρόπος ζωής ευθυγραμμίζεται με τις αξίες μου και κάνει έννοια.

Το περιβάλλον ήταν πάντα μεγάλο μέρος της ζωής σας;

Πάντα μου άρεσε να είμαι σε εξωτερικούς χώρους, να παίζω στον ωκεανό, το κάμπινγκ και την άγρια ζωή. Αλλά νομίζω ότι μέχρι τις αρχές των 20 μου πίστευα ότι το περιβάλλον ήταν απλώς ο έξω κόσμος. Τώρα ξέρω ότι το περιβάλλον είναι στην πραγματικότητα αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου – δύο στις τρεις αναπνοές που παίρνω προέρχονται από τον ωκεανό και η άλλη από τα δέντρα. Το περιβάλλον τώρα δεν είναι απλώς κάτι εκεί έξω για να παίξω, η ύπαρξή μου εξαρτάται από την ευημερία του.

Τώρα, εξακολουθώ να απολαμβάνω την ελεύθερη κατάδυση, την πεζοπορία και την περιπέτεια και εργάζομαι ως οδηγός σε μερικά από τα πιο άγρια μέρη στη γη, αλλά τρέφω έναν εντελώς νέο σεβασμό για αυτά τα μέρη και τη σημασία τους. Και το να γίνω καλύτερος θεματοφύλακας αυτού του πλανήτη που μας κρατά ζωντανούς είναι η κύρια κινητήρια δύναμη στη ζωή μου. 

Ποιες συμβουλές μπορείτε να δώσετε στην κοινότητά σας για να βοηθήσετε να γίνουν αλλαγές στην καθημερινή τους ζωή;

Μην εστιάζετε στα προβλήματα ή σε αυτά που βλέπετε να κάνουν οι άνθρωποι στο Instagram. Αντίθετα, εστιάστε σε αυτό που σας παρακινεί να νοιάζεστε και να κάνετε αλλαγές από ένα μέρος αγάπης και ελπίδας (αντί φόβου ή ενοχής). Ο καθένας έχει κάτι μοναδικό και εκπληκτικό να προσφέρει, βρείτε τις δικές σας δεξιότητες και πάθη και κάντε τις αλλαγές που μπορείτε. Μην επικρίνετε τον εαυτό σας για πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε, αλλά σκεφτείτε τον αντίκτυπό σας και πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό πιο θετικό. Ξεκινήστε από κάπου και κάντε το επόμενο σωστό.

Θα σκεφτόσασταν να συνεργαστείτε με επωνυμίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας; Είναι αυτό σημαντικό για εσάς;

Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζομαι μαζί τους – Είμαι πάντα στην ευχάριστη θέση να μοιράζομαι πληροφορίες και ιδέες για να βοηθήσω τις επωνυμίες να γίνουν πιο βιώσιμες. Ωστόσο, όσον αφορά το να είμαι πρεσβευτής ή υποστηρικτής μιας μάρκας, είναι σημαντικό για μένα να ευθυγραμμιστώ με μάρκες που κάνουν πραγματικά θετική διαφορά. Γι' αυτό υποστηρίζω τον Modibodi – πιστεύω πραγματικά ότι δημιουργούν αλλαγές και η επιχείρησή τους βοηθά στην παροχή λύσεων και καλύτερων επιλογών για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υποστηρίζω επιχειρήσεις που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μου, τόσο για τη δική μου σκέψη όσο και για να βοηθήσω στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου στο μέλλον όπου τελικά όλες οι επιχειρήσεις έχουν κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση.